20150906_093440I helga har Maxim og jeg vært i aksjon på høstsamling i Mosjøen. Planen vår var egentlig bare å reise nordover for å få 4 dager med trening. Vi hadde egentlig planlagt å ta Ukas arbeid i oktober, men ettersom jeg ikke eier impulskontroll kastet vi oss med på ukas arbeid i siste liten.

For å bli godkjent B ettersøk må man bestå 400 m rundering, 500 m spor i tillegg til ukas arbeid. Alle deler må være bestått før man er B godkjent i Norske Redningshunder.

Ukas arbeid består av mange ulike momenter som skal trenes på og vises frem i løpet av 4 dager. Noe av det vi har trent på er:

– melding på gjenstander og ulike figuranter (feks figurant i tre, gående, bærplukker, folk i grupper osv). Melding er gjort både i runderingsløype og i overværssøk

– Spor på ulike underlag, ulik lengde og liggetid, i tillegg til forfølgelsesspor

 

– Patruljega20150906_094704ng

– Lange overværssøk med flere hunder i søk samtidig

– Ulike oppgaver hvor vi skulle legge det taktiske opplegget og gjennomføre sammen med en hundefører til

Helga har vært utrolig lærerik og spennende. Maxim har fungert utrolig bra, og når man legger ned så mange treningstimer som vi gjør, er det utrolig godt at vi lykkes og ser at all treningen gir resultater. Vi har gjort flere forskjellige øvelser i løpet av helga som vi aldri har gjort før, og det er artig å se at Maxim tilpasser seg og løser oppgavene selvstendig.

Det artigste vi gjorde i helga var å prøve oss på ulike oppgaver. Stort sett når vi trener så sender vi hundene ut i feks spor eller rundering, og vi har veldig ofte kontroll på hvor figurantene ligger. Nå ante vi ingenting, og måtte legge opp taktisk opplegg ut fra de ulike oppgavene. Oppgaven jeg skulle løse var som følger: «Politiet har mistanke om fyllekjøring og har fulgt etter en bil. Bilen er funnet, men personene som var i bilen er forsvunnet. Politiet har ikke vært i området for å se om de fant de som er savnet.» Jeg hadde meg selv og en hundefører til som skulle settes i søk. Vi hadde god hjelp fra vinden denne dagen, og vi ble enig om at den andre hundeføreren skulle gjøre sporoppsøk fra bilen, mens jeg skulle avvente litt med Maxim til hun kom seg avgårde før vi startet ett frisøk. Noen meter inn i sporet fikk hunden hennes veldig overvær, og vi ble enig om at jeg bare skulle slippe Maxim for å se om han slo fra veien. Han bru20150906_112314kte ikke mange sekundene for å få ferten og dro avgårde. Jeg fulgte etter så godt jeg kunne, men han forsvant for ut av syne. Etter kort tid kom han tilbake med melding. Han hadde funnet figuranten ca 300 meter inn i terrenget, og det er utrolig artig å se når de får ferten og bare drar avgårde! Øvelsen var veldig lærerik og det er gøy når hunden fungerer så godt, i tillegg var det utrolig kult å se at Maxim fungerte så godt med flere hunder i søk samtidig, det var tydelig at han var på jobb! :)

 

Vi dro hjem med bestått ukas arbeid B ettersøk. Nå legger vi oss i hardtrening for å klare prøvene før året er omme :)

 

//Fride og Maxim