Lunsjpausen kan utnyttes til så mangt, og i dag brukte vi den til å trene hund! Det varierer mye hva vi trener på når vi er på trening sammen, men i dag var det hadde vi fokus på øvelser som vi trenger stor plass for å gjennomføre og som krever fart! Både Kompis og Maxim er hunder som er kjempeglade i fartsøvelser, så dette ble en ren vitamininnsprøytning i treningsmotivasjon.

Hanne og Kompis holder på å jobbe med fremadsending om dagen og benyttet derfor muligheten til å trene på det når vi hadde medhjelper tilgjengelig. Fremadsending betyr egentlig bare at hunden skal løpe rett frem, og er en atferd som man trenger i lydighetsøvelser som for eksempel sending til ruta i klasse 2. Vi er helt i startfasen av treninga og jobber med å få full fart fremover mot target. Targeten er da retningsangiveren for hunden, og på sikt skal den bort så klart slik at hunden selvstendig klarer å løpe fremover. Her er timing så utrolig viktig, og det er da fint å ha en medhjelper som kan kaste ballen slik at det er en mindre ting å tenke på for fører. På bildet under ser dere Kompis i fullt (kanin)-firsprang mot musematta som fungerer som target her.

IMG_2030

IMG_2032

IMG_2033

 

Veldig fornøyd med fokuset hans fremover, denne øvelsen begynner å komme seg! Jeg skal ha en liten kampanje på klasse 2-øvelser nå frem til vi skal på kurs i to dager med Siv Svendsen i november. Gleder meg veldig og må prøve å komme et godt stykke på vei med klasse 2-øveksene slik at jeg får dratt nytte av kunnskapen hennes :)

Fride og Maxim startet på øvelsen «sende rundt» i dag. Veldig gøy øvelse å trene på og fin til for eksempel å starte å trene på stå, sitt og ligg i fart. Maxim tar øvelsen kjempekjapt, og er jo en kreativ sjel så han prøver seg på litt ulike varianter, men forstår fort at det er å løpe rundt denne stolen som lønner seg.

IMG_2045

IMG_2044

Kjempeflinke Maxim som tar nyinnlæring kjempefort!

Super lydighetsøkt og vi krysser fingrene for at været holder seg slik at vi får mange fler slike økter fremover!

–Hanne og Fride–