De siste månedene har vi jobbet masse med sporet. Fokuset vårt har vært nøyaktighet, tempo og utholdenhet / kondisjon. Utfordringene mine i sporet har vært ekstremt høyt tempo, noe som igjen har ført til unøyaktighet, slik at vi har gått av sporet fordi Maxim har kjørt på i et sinnsykt tempo, og antakeligvis glemt oppgaven sin litt underveis, og vinkler / retningsendringer har gitt oss en del utfordringer. Noe av utfordringen ligger nok i at sporene har vært for ferske. I tillegg har utholdenheten ikke vært den aller beste, så om han har gått av, har han ofte gitt opp når vi har gjort nytt sporoppsøk fordi utholdenheten har vært for dårlig.20150601_211750

Vi har de siste månedene gått masse korte spor på asfalt hvor fokuset har vært nøyaktighet, i tillegg til masse spor i skogen på 3-400 meter som har vært 2 – 4 timer gamle, med fokus på nøyaktighet samt utholdenhet.

Jeg hadde i utgangspunktet bestemt meg for å ha dekkmarkering i sporet, fordi jeg tenkte at det var mest praktisk både i forhold til selve markeringen samt at det da i teorien skulle være enkelt med nytt sporoppsøk etter gjenstandsfunn. Etter å ha trent masse utholdenhet, samt at vi har trent på markering for seg selv, bestemte jeg meg for å legge gjenstander i sporet, for å se hvordan det gikk. Sporet gikk veldig bra, og gjenstanden fant vi, men retrieveren min plukka gjenstanden istedenfor å dekkmarkere. Etter noen runder med meg selv, fant jeg ut at jeg skulle prøve apport i sporet, for å se om ting løsnet da, slik at vi kunne få progresjon i sporet.

Etter at jeg bestemte meg for apport i sporet, hadde vi noen økter hjemme på stua med ulike gjenstander. Fokuset har vært delt i to: hold fast uten tygging på ulike gjenstander og plukke og komme inn med ulike gjenstander.

20150601_211236

 

 

I dag har vi vært på sportrening. Sporet vi gikk var ca 100 m, og kun 1 time gammelt, noe som betyr at det er ganske ferskt og det er veldig mye fert i sporet. Totalt lå det 5 gjenstander i sporet. Fokuset vårt var spesielt to ting: sporopptak fremfor at han blir satt rett på sporet, samt plukking av gjenstander. Jeg hadde derfor bestemt meg for å bare vente han ut dersom han stoppet på gjenstandene for å se hva han gjorde. Når gjenstandsmeldinga mi er ferdig vil Maxim plukke og komme inn til meg for å levere. Idag har fokuset kun vært at han skal skjønne at han får belønning ved å plukke gjenstanden, så vil jeg kreve mer og mer av avleveringa etter hvert som han blir tryggere i oppgava.

Videre fokus for oss nå er å gå ukjente spor, slik at jeg lærer meg å stole blindt på hunden når vi går spor. Målet er b-godkjenning ettersøk før sesongen er over. Sporet på B-prøven er ca 500 meter langt, og har 3 gjenstander + slutt. Vi har litt trening igjen før vi er der, men forhåpentligvis kommer vi dit før sesongen er over :)

 

 

 

Dagens sportrening kan dere se i videoen!

//Fride og Maxim