Når sommerferien endelig kommer er det kurstid for oss. Dette er stort sett muligheten vi har til å komme oss på litt lengre kurs. I år var sommeren hvor kursene handlet mest om ting jeg må gjennom som fører og dermed lite treningstid på Maxim. For å få gå opp til B-godkjenning må man gjennomføre grunnkurs, utmarsj, førstehjelp og appellprøve og målet vårt er jo å prøve oss på B-godkjenning i år. Om vi blir klar til å prøve oss på B-godkjenning er jeg ikke sikker på, men disse kursene skulle i hvert fall ikke sette en stopper for at vi i det minste skal gjøre et forsøk :)

B-godkjenning er den første godkjenningen vi kan ta i ettersøk. B-godkjenningen består av rundering på 400 meter med opptil 2 figuranter, samt spor på 500 meter med 3 gjenstander + slutt. I tillegg til prøvene må man gjennom 4 dager på kurs hvor man skal gjennom blant annet flankesøk, sporoppsøk, melding på gjenstand og patruljesøk. Når man har bestått B-godkjenning kan man neste sesong gå opp til A-godkjenning som er den godkjenningen man trenger for å stå på beredskapslista.

I juni var vi på Lillehammer på grunnkurset. Dette kurset er et teoretisk kurs hvor vi går gjennom en del viktige emner rundt Norske Redningshunder samt ulike emner rundt brukshund og hvordan vi skal ta vare på oss selv og hunden for å forberede oss på det som vil møte oss på aksjon.

Denne uka har vi vært i Buskerud på Sommercamp. Her har vi gjennomført utmarsj og førstehjelpskurs.

Utmarsjen består av 5 km orientering med kart og kompass, overnatting i telt og deretter 5 km orientering med GPS på dag 2. Man må bære sekk med alt man trenger til seg selv og hunden. Hensikten med utmarsjen er at vi skal vise at vi klarer å ta vare på oss selv og hunden i 24 timer.

Førstehjelpskurset er et teoretisk og praktisk kurs som skal gjøre oss forberedt på det som kan møte oss dersom vi gjør funn på aksjon, og gir oss den grunnleggende kunnskapen om førstehjelp slik at vi for eksempel kan utføre førstehjelp og klargjøre pasient for transport. Kurset var veldig lærerikt og vi hadde masse praktiske oppgaver ute i skogen. Det var utrolig nyttig å få kjenne på stresset med at vi hadde 5 minutter til pasienten skulle transporteres, vi måtte på denne tiden da finne ut hva som feilte pasienten og ta en avgjørelse på hvordan man skulle få transportert pasienten ut av skogen. Oppi alt dette fikk med hundene som da måtte stalles opp mens vi utførte førstehjelp og klargjøring for transport. Utrolig spennende og lærerikt!

Den siste tiden, og spesielt de siste fire ukene, har vi jobbet knallhardt med fellesdekk. Jeg føler at det er omtrent det eneste vi har trent, og både jeg og Maxim begynner vel å bli ganske lei, men nå har vi virkelig lagt inn alt kruttet på å komme i mål, slik at vi forhåpentligvis snart kunne få bestått. Målet var å gjøre ett forsøk nå når vi var på sommercamp. Jeg har ventet utrolig lenge på å endelig kunne si: FELLESDEKK BESTÅTT! Jeg er utrolig letta og glad, og Maxim skal få en lang pause fra dekktreninga, og vi skal bare gjøre ting som er gøy de neste ukene. Vi feira med ei aldri så lite motivasjonsøkt i kveld når vi var tilbake i Trondheim :)

 

20150717_175652