Neste helg er vi i Hundesamvirket så heldig at vi får besøk av Siv Svendsen, som skal holde kurs i konkurranselydighet for oss instruktørene. Vi gleder oss stort! Vi som jobber i Hundesamvirket driver med mange forskjellige hundesporter (nosework, bruks, rallylydighet, lydighet og jakt), men grunnsteinen i all treningen vi driver med, krever at vi har en del lydighet i bunn, og et lydighetskurs hvor vi kan jobbe med det vi selv vil passer oss derfor perfekt!

Hundetrening 092

Anne Marit, Hanne og jeg hadde siste fellestreningsøkt på fredag før vi skal på kurs, og vi jobbet med forskjellige øvelser som forberedelse til kurset vi skal på neste helg.

Avstandsdirigeringen til klasse 3 er en av øvelsene jeg og Maxim skal få hjelp til av Siv. Vi har jobbet lenge med avstandsdirigeringen til klasse 1 og 2, og har nå tatt inn stå momentet i øvelsen. Vi har foreløpig bare jobbet med denne øvelsen hjemme på stuegulvet, og treninga på fredag er første økt i nytt miljø. Kravene mine er derfor litt lavere enn de ville vært hjemme på stuegulvet. Målet med økta er å jobbe med forflytningene, med da spesielt fokus på stå momentet, samt jobbe med å få flyttet vekten til Maxim bakover. Han blir ofte veldig ivrig og gjennomføringen av momentene blir ikke helt slik jeg ønsker fordi han for eksempel i stå blir stående veldig fremover lent, mens jeg ønsker at vekten skal være på bakparten. Det er lenge siden vi sist jobbet med avstandsdirigering, og når jeg nå setter inn et nytt moment i øvelsen, slurver vi litt med den delen av øvelsen som vi burde kunne, så vi har litt å jobbe med den neste uka.
Øvelsen er langt fra ferdig, men det nærmer seg noe!
I videoen kan dere se den ene økta vi hadde med avstandsdirigering:

Du kan lese mer om Siv Svendsen her: www.sivsvendsen.no.

Vi kommer med et nytt blogginnlegg etter neste helg, for å fortelle om hvordan vi har hatt det på kurs!

//Fride og Maxim