Flere av instruktørene ved Hundesamvirket driver rallylydighet, og det er ikke uten grunn! Dette er en veldig morsom hundesport hvor man går baner med ca 15-20 skilt som varierer fra bane til bane, hvor skiltene kombinerer element fra mange andre hundesporter som feks. lydighet, agility og freestyle. I klasse 1 går det stort sett i variasjoner av sitt, ligg, utgangsstilling og gå fot. Oppover i klassene får man gradvis lagt til andre element som snurr, tunnell, hopp over hinder, innkalling, stå, og mye mer. I klasse 1 går man med bånd på hunden og man har lov til å rose hunden verbalt gjennom banen som oppmuntring i alle klasser. Dette gjør rallylydighet til en veldig kjekk hundesport for de som har unge hunder eller hunder som kanskje ikke har konkurrert tidligere :)

rallylydighet konkurranserettet

045
– Jeg og Kompis på rallylydighetskonkurranse i september i fjor.

Vi er veldig heldige her i Trondheim som har et veldig aktivt rallylydighetsmiljø som arrangerer treninger og konkurranser.  Førstkommende helg er det to rallylydighetsstevner i Trondheim og 3 av instruktørene våre skal delta der. Det gleder vi oss kjempemasse til så klart 😀 Jeg og Marit skal også holde et konkurranserettet rallylydighetskurs når vi nærmer oss sommeren, les mer om det her:
http://hundesamvirket.no/de-ulike-kursene-vare/konkurranserettet-rallylydighetskurs-klasse-1/

Under kan du se en video av meg og Kompis som går en klasse 1-bane (eller deler av en fullstendig bane) på trening :) Ikke perfekt, men han jobber veldig bra gjennom hele banen selv om det blir feil en gang, og det er det som er vikitg på rallyen, at man fullfører alle skiltene. Kurset vi skal holde kommer i stor grad til å fokusere på konkurransetrening, hvordan man skal gå fra enkeltferdigheter (som sitt og ligg) til å gå flere skilt etter hverandre. Deltakerne skal altså få bryne seg på baner og kombinasjoner av skilt og vi skal jobbe masse med å bygge utholdenhet på hundene. Vi har veldig tro på at dette kurset kommer til å kjempeartig!

–Hanne & Kompis :)