Presentasjon av Winnie
winnieDa er det min tur å presentere min flotte lille jaktcocker.  Jaktcocker er en cockerspaniel som er avlet for sine gode bruks-/jaktegenskaper. Winnie ble kjøpt med tanke på å trene opp en
redningshund. Jeg ønsket en liten hund med stor arbeidsvilje og falt for cockeren og den herlige logrende halen som alltid ”går”. Det har jeg ikke angret ett winnie2sekund på. Winnie er kronisk lykkelig, glad i alt og alle, har en utrolig arbeidsvilje og er villig til å jobbe hardt og lenge for å få favorittleken sin – pipeballen J. Winnie trenger mye fysisk og mental trening for å trives; Ofte gjøres dette på 2-3 treninger i regi Norske Redningshunder i uka, eller lengre daglige turer i Jonsvannsområdet.

Allerede fra hun var valp startet treningen mot å bli redningshund i Norske Redningshunder. I starten prioriterte vi grunnferdigheter og miljøtrening, samt at jeg jobbet med å finne gode forsterkere (belønninger), som er en forutsetning for å kunne gå i gang med søkstrening. Vi brukte også mye tid på å leke med folk, slik at hun ble trygg nok til å leke i skogen med fremmede. Etter hvert gikk vi i gang med innlæring av spor, rundering, feltsøk og lavinesøk.

Winnie er nå 2 år og snart godkjent redningshund; Både lavine og ettersøkshund (sommer/vinter)
. Ettersøk går ut på å finne folk som er savnet, f. eks en bærplukker som har gått seg vill. Hunden kan da markere at den har funnet noen ved og enten halse (bjeffe) eller plukke opp et bitt som henger i halsbåndet og komme inn til fører med bittet i munnen. Lavine handler om å finne folk som er tatt av skred. Hunden markerer da ved å grave der hvor personen ligger nedgravd for å vise at her er det noen. Utdanningen for å bli redningshund tar minimum 2 år og krever mye og målrettet trening.

I tillegwinnie1g til at hun snart er redningshund, er hun også min beste venn og ikke minst en trofast turvenn og ”kollega”. Ja hun er på jobb hver dag, ligger under pulten min og er med pasientene ut på tur J. Vi har også startet utdanning for å bli terapihund og forhåpentligvis kan jeg i fremtiden bruke henne i enda større grad i jobben som fysioterapeut på rehabiliteringssenter.

Det var litt om oss og hva vi driver med :)