Maxim_apport

Neste del av bloggserien vår er presentasjon av Frides labrador Maxim.

20150906_093440Maxim ble kjøpt mest fordi vi ønsket oss en turkompis, men Maxim har alltid vært en liten energibunt, og vi fant fort ut at vi måtte utfordre han med andre oppgaver for å få brukt all energien. Kort tid etter at han kom i hus ble vi introdusert for redningshundmiljøet, og fra Maxim var ca 10 uker gammel har han vært trent mot å bli redningshund.

I tillegg til redning driver vi med litt andre ting, for å få litt avveksling og variasjon i treninga. Vi konkurrerer i rallylydighet klasse 2, i tillegg til at vi trener en del lydighet. I tillegg synes jeg det er gøy og gå på kurs, og vi er derfor med jevne mellomrom å finne på ulike kurs for å lære mer.

Innen redning er det mange øvelser hundene skal lære seg og vi får derfor mye variasjon i treninga fordi vi må trene på så mye forskjellig. Øvelsene vi primært bruker tid på er spor, rundering og feltsøk, og ulike oppgaver rundt disse spesifikke øvelsene.

Det er mange prøver vi må gjennom for å bli godkjent redningshund ekvipasje. Som fører må vi gjennom grunnkurs, som inneholder mye teori om ulike temaer som er viktig for oss, for eksempel kart og kompass, stell og pleie av hund og bekledning, ernæring og bivuakkering. I tillegg til dette må vi gjennom 24 timer med førstehjelp, samt utmarsj hvor vi skal vise at vi kan ta vare på oss selv og hunden i 24 timer.

For å bli B-godkjent må man i tillegg gjennom en del prøver som ekvipasje. Den første prøven man må gjennom er appellprøven. Denne prøven består av tilgjengelighet, fri ved fot, innkalling, apport og fellesdekk med skjult fører. Når alle disse prøvene er bestått kan man prøve seg på B-godkjenning.Maxim_apport

Selve B-godkjenningen består av en sporprøve og en runderingsprøve, i tillegg til ukas arbeid. Sporprøven er et spor på 500 m, med 3 gjenstander + slutt. Sporet er ca 2 timer gammelt. For å få bestått må man plukke 2 gjenstander + slutt innen tidsfristen. Runderingsprøven er 400 m lang med opptil to figuranter. For å bestå må man ha dekket området og funnet alle figurantene. I tillegg til disse prøvene er det ukas arbeid. Ukas arbeid er en samling over 4 dager hvor ekvipasjen må vise frem ulike ferdigheter. Både spor, rundering samt ukas arbeid må være bestått for å bli B-godkjent.

Jeg synes rednings er utrolig spennende, og jeg ser at hunden trives enormt med oppgavene han får. Det store målet vårt er å bli godkjent redningsekvipasje, noe som krever målrettet jobbing over tid, så får vi se om vi til slutt når det store målet.

 

//Fride og Maxim