Perro på jakt

Portrettbilde

Neste hund ut i Hundesamvirkets presentasjon av hundene våre er en utrolig kjekk spanjol født ute på Malagakysten, nemlig min, Marit sin, spanske vannhund som til daglig kalles Perro. Perro, eller Timon De Agua del Sur som er stamtavlenavnet hans, overtok jeg som omplasseringshund når han var rundt året, og sammen har vi gjort utrolig mye artig siden det. Det å finne noe innen hundetrening og hundesport som Perro liker eller mestrer har ikke vært vanskelig, for alt av både agility, spor, rallylydighet, triks, såkalt «consept-training» og nosework har han gjerne vært med på og hatt innsats til taket, så der har det vært jeg som eier som har vært den eneste hindringen. Til og med Galdhøpiggen erPerro hos Nordiska, Fotograf Kim Salomonssen besteget og norsk utstillingschampion er perro championhan blitt!

 

 

 

 

 

 

I og med at matmor jobber på dyreklinikk har han også tilbragt mange timer og til tider lange dager sammen med «mor» på jobb, og vært både godbit-tester, utstyrsmodell, Perro klinikkhundløpetidsindikator og trygg valpe-onkel i sitt assistentbidrag på klinikken.

Gruppebilde

Perro er jo som mange spanske vannhunder født som en vaktsom og reservert type i utgangspunktet, så vi har jobbet mye opp gjennom årene med generell trygghet og at man ikke i alle sammenhenger trenger å passe på, og dette har vært hovedfokuset mitt i alt vi har trent på og gjort sammen, at dette er noe som skal øke mestring og trygghet både for Perro i hans liv, men også for oss i familien hans som skal leve sammen med han. Det at jeg har måttet trene og leve med en sånn type hund har også vært veldig brukelig med tanke på arbeidet mitt innenfor atferd, og at man da får daglig egenhendig erfaring med ulike teknikker og tilpasninger som vil være viktige med tanke på ulike utfordringer.

 

I dag er Perro blitt den perfekte hund for meg og samboeren min, og heldigvis er Perro en fleksibel og ikke minst sosial kar, som takler greit det at matmor fortsatt har lange dager på klinikkjobb, så lenge han virkelig får brukt seg mentalt og fysisk så snart anledningen byr seg. Nå drar Perro og matfar i vei inn til de svenske skoger til jul for å jakte på skogsfugl, og hvem som gleder seg mest av gutta, det vet ikke jeg 😉Perro på jakt

En riktig god julehøytid ønskes alle fra Marit og Perro!

 

 

DSC_3740