Bronsjemerke

Bronsjemerke for Hanne og Fride!

I helga sparket vi i gang konkurransesesongen 2015, og for en start vi fikk! Denne gangen var det konkurranse i rallylydighet arrangert av Nidaros BHK, og heldigvis var det innendørs i ridehus når uværet «Ole» besøkte Trøndelag denne helga. Dommeren var Solveig Zetterstrøm, og det er så trivelig å konkurrere i så sosiale og hyggelige miljø,med flott organisering rundt konkurranseringen og artige og utfordrende baner, så en stor takk til arrangør og til «yndlings»dommer! 😉
På lørdag var det Hanne og Kompis, og Fride og Maxim, som startet, og jeg kunne ikke vært mer stolt over kollegene mine! Hanne og Kompis fikk det siste og velfortjente nappet sitt for å rykke opp til klasse 2, mens Fride og Maxim endte opp med direkte opprykk på sin første start i rally, i tillegg til å vinne klassen!

Hanne og Fride

Flinke Fride og Hanne!

Når søndagen kom,  var også jeg og Perro påmeldt i klasse 1, men måtte jo gå som eneste «Hundesamvirker» når de to andre hadde rykket opp et hakk 😉 Det å stille i klasse 2 for første gang gjorde begge ekvipasjene med glans,  og  Fride og Maxim var bare noen springende førerskritt unna en meget god poengsum, men endte dessverre på disk. Her forventer jeg store ting i fortsettelsen, for Maxim stortrives og blomstrer i denne typen setting! Hanne og Kompis er jo en historie for seg selv, for Hanne vet virkelig hva det vil si å trene motivert og målrette, boston terriere er ikke den vanligste rasen i lydighetssammenheng, og ingen ting har kommet gratis til disse to! I dag var det ny klasse og helt ny konkurransesituasjon, og Hanne jobber som en helt mens Kompis sjarmerer oss alle i senk. Det endte også her dessverre med disk, men ingen kan røre meg slik som denne ekvipasjen!

Perro jobbet som en helt i dag, og han overrasker meg stadig i positiv retning over fokuset han klarer å holde mens det koker både rundt oss og i hodet på matmor! I dag ble det litt stress når jeg hadde dårligere tid enn jeg trodde før start, og roen og hodet havnet ikke helt på plass før vi entret ringen. Da ble det noen feilkommandoer, men heldigvis klarte jeg å hente meg inn igjen på et vis, slik at vi fikk gjennomført øvelsene sånn som de faktisk skulle, selv om det ble noen poengtrekk som resultat. Innsatsen til Perro var det viktigste, men heldigvis ble det ikke flere poengtrekk enn at vi klarte å få vårt 2. napp! Så vi gleder oss veldig til fortsettelsen av sesongen, spesielt når vi får trene og kose oss sånn sammen med resten av gjengen i Hundesamvirket!

Perro og rødsløyfa

Når fotoværet ble så dårlig på søndag, får Perro være dagens fotomodell!

Nok en gang, tusen takk til arrangør av et flott stevne, til dommer som gjør det så givende å konkurrere uansett premiering, og ikke minst til alle i heiagjengen på sidelinjen!

PS! Hanne og jeg arrangerer konkurranserettet rallydighetskurs for klasse 1 når sommeren nærmer seg, dersom flere skulle ønske å prøve seg på konkurrering innen den fantastiske grenen som rallylydighet er! 😉