For oss som trener barmark er skog uten snø ett gledelig syn. Jeg har gledet meg lenge til vi kan komme i gang med sesongen ordentlig! Det er endel ting vi ikke får gjort når det er snø, så vinteren har vi brukt til mye terping av øvelser og industrisøk.

Nå som vårsesongen endelig er her, er det på tide å snakke litt om målene man har satt seg for sesongen. Jeg synes det er viktig å sette seg mål slik at vi har noe å jobbe mot.

Målene vi setter seg kan være både små og store, og noen av de er ganske ambisiøse. At de er ambisiøse, men allikevel oppnåelige dersom alt klaffer, gjør at vi har masse å strekke oss etter gjennom sesongen, og ikke minst at vi jobber godt gjennom hele sesongen og ikke trapper ned treninga fordi målet vi satt oss ble nådd tidlig.

For Maxim har jeg kun ett mål denne sesongen, og det er å komme oss gjennom den siste godkjenninga som vi ikke klarte i fjor. Sesongen i fjor ble utrolig tung for vår del, men vi går på med masse motivasjon og pågangsmot, og håper at vi er gode nok før sesongen er over til å stå på tjenestelista :)  20170331_111810

I tillegg til målet med Maxim, har jeg begynt å trene Drops endel. Drops er Hanne sin kelpie. Hun har enormt med kapasitet, så selv om både jeg og Hanne er ganske aktiv, så henger Drops bra med både med en og to relativt tøffe treninger om dagen. Det er utrolig kult å få trene en ny hund, og ikke minst en ny rase. Drops og Maxim har endel likheter, mens andre ting er ekstremt ulikt. Jeg tror at jeg kommer til å lære mye nytt ved å trene Drops i de samme øvelsene som Maxim, fordi jeg må gjøre noen øvelser litt annerledes enn det jeg kanskje har gjort i innlæringa på Maxim. En annen forskjell er jo at jeg nå starter med en voksen hund (mens Maxim var valp da vi startet), og Drops er veldig bra grunntrent, som gjør at jeg slipper unna endel basic lydighet for eksempel. Hanne har jo og gått litt spor med Drops, samt søk etter leke, så disse øvelsene har Drops en grunnforståelse for som vi kan bygge videre på. Det som akkurat nå er vanskeligst med Drops er frustrasjonsnivået. Hun blir veldig frustrert veldig fort dersom hun ikke forstår, og det gjør at jeg må gjøre noe annet med for eksempel apporten enn det jeg gjorde med Maxim. Mye av frustrasjonsnivået kommer nok og av at hun har enorme forvetninger når hun får være med meg i skogen, så her har vi litt å jobbe med.

Den største forskjellen på de er nok at Drops lærer mye raskere enn Maxim, noe som gjør at jeg må være mer nøye når jeg legger opp øktene mine, fordi det skal ikke mange repetisjoner til før noe er lært. For eksempel kan jeg med Maxim bruke mye påvirkning for eksempel ved å bruke lyd eller synspåvirkning for å høyne motivasjonen i søk, mens med Drops kommer jeg til å være forsiktig med dette for at hun ikke skal bli avhengig av påvirkning.

Etter å ha trent Drops noen måneder, og ser at vi har veldig god progresjon, har vi selvsagt satt oss ett delmål og ett hårete mål for sesongen. Delmålet for sesongen er å bestå appellprøven. Dette håper jeg vi har gjort unna før sommeren. Appellprøven består av følgende momenter: tilgjengelighet, fellesdekk 5 minutter med skjult fører, fri ved fot, apport og 20170328_114100innkalling. Endel av momentene har vi god kontroll på, mens andre momenter gjenstår det litt jobb, men dette håper jeg er et veldig overkommelig mål for sesongen.

Drops sitt hårete mål for sesongen er å gå opp til B godkjenning. Her har vi mye jobb igjen, spesielt med meldinga før vi er klar for dette, men B kan heldigvis taes hele sesongen, og vi ser nok for oss å gå opp i oktober dersom vi er klar. Jeg tror i hvert fall at appellprøven skal være et veldig ok mål for sesongen, så da må vi sette ett mål så vi har noe å strekke oss etter i tillegg.

 

Her er en liten snutt av Drops i søk:

Det er vel ingen tvil om at Drops trives i skogen :)

 

Hvilket mål har dere satt dere for sesongen?

God påske!

 

//Fride